Olav Viksmo Slettan fikk stafettpinnen fra Elin Ruhlin Gjuvsland, og han tok utfordringen på strak arm og bidrar her med en lokal rett fra Østerdalsområdet.
Skjørost med rømme og spekemat
Skjørost; meieriprodukt som kan sammenlignes med Cottage Cheese, den er bare litt tørrere i konsistensen.
Ordet skjørost kommer fra gammelnorsk og betyr surmelksost (skyr = sur). Retten ble ofte benyttet på våren og forsommeren da stabburet som regel var tomt og melkebasert mat sto på menyen.
Hell over en 50/50 blanding av kald rømme og kefir. Rør rundt.
Strø sukker over og spis all slags spekemat til.
Enkelt, mettende og forfriskende på én gang.
Egner seg best på varme sommerdager, hvor du egentlig ikke har spesielt lyst på middag...
– Du er herved utfordret Pål!
og aller minst å lage den.
Du kan drikke akkurat hva du vil til denne retten.
– Håper det smaker, og fortsatt god sommer, sier Olav og forsvinner ned til Aker Brygge og Sommeråpnet.
Olav sender stafettpinnen videre til Pål Thoresen, kjent fra Reiseradioen og Etter skoletid. Hva han finner på får du vite neste uke.