Anne er vanligvis å se på NRK1s kultursatsing " Store Studio". Der boltrer hun seg over og under bordet, med og uten spennende gjester og paneldeltagere.
I dag skal hun få lov til å boltre seg på kjøkkenet, dvs. vi utfordrer henne til å komme med sin favorittoppskrift.
– Egentlig er jeg nesten litt matlei. Det har liksom vært så inmari mye mas om hvem du er og hva du eter i de siste åra. Ruccola er det nye tacos og matpinsett er den nye sleiva. Grådig anstrengende å ha folk på middag når alle forventer at du uttrykker identiteten din gjennom hva du har slengt i gryta. Når det er sagt er jeg glad i mat og liker å lage middager til mange, sier Anne.
Anne i vant positur fra Store Studio. Se flere bilder på hjemmesiden deres.
Hvorvidt hun er den nye Jamie eller Lars Barmen skal ikke vi avgjøre, men her er ihvertfall:
Annes marinerte kylling
Kyllingfilet er en forskrekkelig grei råvare. Når man kjøper dem i frossenversjon ti-pack er de ganske billige også. (I Sverige er de nesten gratis, men da er de også marinert i vann og salt og har en gulaktig farge, er litt slimete og nesten dobbelt så store som norske fileter. Skummelt.)
Anne, sånn passe fornøyd etter et måltid fra NRK-kantina. Hun lover at denne retten blir bedre.
Utfordringen med kylling er å gi det ganske milde og medgjørlige kjøttet en real oppstiver sånn smaksmessig. Marinering er genialt. Olje og sitron er en klassiker – youghurt og indisk krutt er ganske bra, men her er en virkelig super vri:
Hakk opp fem never soltørka tomater og omtrent like mye svarte oliven. Litt salt og mye pepper. Skjær filetene i omtrent tre og bland dem inn i tomat/oliven-blandingen. La stå i kjøleskap i noen timer, gjerne ti.
Plukk kyllingbitene ut av tomat/oliven-blandingen. Gjør klar en tallerken med brødsmuler og en med hakka persille. Dypp de klissete kyllingbitene i smuler, deretter i persille - steik dem i godt smør. Hvis du er i det elleville hjørnet kan du tre bitene på små trepinner eller tannstikker.
Lag alioli: knus et hvitløksfedd sammen med en halv teskje salt. Tilsett en eggeplomme. Rør inn majones i en tynn, tynn stråle. Bland inn en neve opprevete basilikumblader.
Tilbehør
Velg fritt blandt kokte poteter, kokte bønner, pasta, ris og godt brød.
Server gjerne isvann, øl eller hvitvin til.
Dessert
Ta noe gammalt brød, del skivene i fire slå en dæsj olivenolje på hver bit og legg en litt tjukk skive med norzola, normanna eller roquefort-ost oppå. Sett det i ovnen så lenge at brødet blir litt sprøtt og osten litt myk.
Serveres sammen med noen oppskjærte pærer.
Lykke til!