Laster innhold, vennligst vent..
Melkesjokoladetrøfler

Melkesjokoladetrøfler fra Camilla Nielsen laget i små papirformer.

Foto: Camilla Nielsen

Melkesjokoladetrøfler

Sjokoladetrøfler er god konfekt til jul. Disse har smak av kanel, appelsin og kardemomme.

Slik gjør du

Skyll appelsinen godt før skallet raspes. Fløte, krydder og appelsinskall varmes opp til kokepunktet. Den kan gjerne koke bitte litt, men rør i den, slik at den ikke blir brent. Det ødelegger smaken på trøflene.

Sjokoladen has i en bolle som tåler varme, ev. kjøkkenmaskin/blender. Sil av appelsinskallet før fløten helles over sjokoladen. Rør umiddelbart godt rundt i massen til all sjokoladen er smeltet. Om ikke all sjokoladen smelter, så kan man stavmikse trøffelblandingen. Massen skal være jevn og blank.

Man blander smøret i når trøffelmassen er kjølt ned til 35 °C. Kjøles ned ved hjelp av kaldt vannbad, eller ved å stå i romtemperatur, eller i kjøleskap. Husk å røre ofte i trøffelmassen slik at den kjøles jevnt.

(Hvis du ikke har temperaturmåler, kan du bruke knoken på fingeren. Det skal da kjennes litt kaldere enn hudvarme når man dypper knoken av en finger i trøffelen men kjøligere enn hudtemperatur når man berører underleppa med trøffelmassen).

Når massen er 35 °C blandes romtemperert smør sammen med trøffelmassen. Bruk stavmikser eller blender til å blande smøret inn.

Når trøffelmassen er såpass avkjølt at den har konsistens som tykk fløtekrem, fylles den i en sprøytepose. Bruk gjerne en stjerneformet spiss på sprøyteposen, da får du et flott mønster på trøffelen. Trøffelmassen sprøytes i små papirformer.

Trøflene kan drysses med litt siktet kanel for å få frem kanelaromaen, og ellers pyntes etter ønske.

Sett trøflene til herding i kjøleskapet, i alle fall 30 min - 1 time. Oppbevares i kjøleskap, men serveres romtemperert. Ta konfekten ut av kjøleskapet 1 time før servering. Holdbar i en uke.

Tips

Hvilken sjokolade? Jeg anbefaler Valrhona Jivara Lactee, Michel Cluizel og Summerbird (fås på velassorterte gourmetforretninger). Alternativt bruker du din favoritt melkesjokolade.

Kilde: Camilla Nielsen i tv-programmet «Julebakst»