Kake formet som en bybanevogn kledd ut som en godtebutikk. Det står Candy shop på taket og den er pyntet med godterier.

Gelefisker er dommer André sitt favorittgodteri. Så da måtte det bli røde fisker på godterivognen til Marlene.

Foto: Anders Myhr Nielsen / NRK

Marlenes bybane­vogn: Kake med sjokolade- og jordbær­krem

– Det ble bybanevogn med godteri fordi jeg er den største godtemomsen jeg vet om, sier Marlene Lie i «Bakemesterskapet». Hun laget en kake med sukkerbunn, sjokoladekrem, jordbærkrem og marsipan.

Slik gjør du

Kakebunn

Pisk smør og sukker hvitt. Ha vanilje- og mandelekstrakt i smørblandingen.

Bland det tørre for seg, og sikt det inn i smørblandingen.

Pisk eggehvitene stive, og avslutt med å vende dem inn i røren.

Fordel røren i en vanlig langpanne. Stek på 200 grader i 45-50 minutter.

Smørkrem med sjokolade

Pisk smøret alene i kjøkkenmaskinen et par minutter. Ha i melis, og vaniljeektrakt. Pisk videre.

Ha i resten av ingrediensene, og la det piske 5-6 minutter til du har en glatt og luftig smørkrem.

Smørkrem med jordbær

Pisk smøret alene i kjøkkenmaskinen et par minutter. Ha i melis, og vaniljeektrakt. Pisk videre.

Vask og rens jordbærene, og ha de i en mikser, så det moses. Om du ønsker noen større biter jordbær, så kutt de opp i større biter, som kan legges til ved montering av kaken.

Ha i resten av ingrediensene, og la det piske 5-6 minutter til du har en glatt og luftig smørkrem.

Marsipan

Farg marsipanen i de fargene du trenger. Lag pynt formet som godteri.

Montering

Skjær tre-fire like store deler ut av langpannen, ca. 25x15 cm.

Start med kakebunn, og krem i flere lag. Avslutt med kakebunn.

Dekk så hele kaken med smørkrem, så jevnt som mulig, og sett kaldt.

Anbefaler å stikke et par støttepinner eller sugerør ca. 6 cm fra kanten på begge sider for stabilisering.

Lag godteripynt du selv liker, i de fargene du ønsker.

Trekk kaken med masipan, prøv å glatte ut med en fondant/marsipanglatter.

Lag remser av marsipan i andre farger til tak, og pynt kaken slik du vil.
Jeg festet pynten med spiselig lim, men man kan også bruke vann.

Jeg brukte en gelatinplate til vindu, og lagde fine skilt for å vise at godistoget var åpent.

Tips

Du ser hvordan vognene til bybanen bakes i fjerde episode av Bakemesterskapet.

Kilde: Marlene Lie i TV-serien «Bakemesterskapet»