Slik gjør du
Kakebunn
Pisk smør og sukker hvitt. Ha vanilje- og mandelekstrakt i smørblandingen.
Bland det tørre for seg, og sikt det inn i smørblandingen.
Pisk eggehvitene stive, og avslutt med å vende dem inn i røren.
Fordel røren i en vanlig langpanne. Stek på 200 grader i 45-50 minutter.
Smørkrem med sjokolade
Pisk smøret alene i kjøkkenmaskinen et par minutter. Ha i melis, og vaniljeektrakt. Pisk videre.
Ha i resten av ingrediensene, og la det piske 5-6 minutter til du har en glatt og luftig smørkrem.
Smørkrem med jordbær
Pisk smøret alene i kjøkkenmaskinen et par minutter. Ha i melis, og vaniljeektrakt. Pisk videre.
Vask og rens jordbærene, og ha de i en mikser, så det moses. Om du ønsker noen større biter jordbær, så kutt de opp i større biter, som kan legges til ved montering av kaken.
Ha i resten av ingrediensene, og la det piske 5-6 minutter til du har en glatt og luftig smørkrem.
Marsipan
Farg marsipanen i de fargene du trenger. Lag pynt formet som godteri.
Montering
Skjær tre-fire like store deler ut av langpannen, ca. 25x15 cm.
Start med kakebunn, og krem i flere lag. Avslutt med kakebunn.
Dekk så hele kaken med smørkrem, så jevnt som mulig, og sett kaldt.
Anbefaler å stikke et par støttepinner eller sugerør ca. 6 cm fra kanten på begge sider for stabilisering.
Lag godteripynt du selv liker, i de fargene du ønsker.
Trekk kaken med masipan, prøv å glatte ut med en fondant/marsipanglatter.
Lag remser av marsipan i andre farger til tak, og pynt kaken slik du vil.
Jeg festet pynten med spiselig lim, men man kan også bruke vann.
Jeg brukte en gelatinplate til vindu, og lagde fine skilt for å vise at godistoget var åpent.
Tips
Du ser hvordan vognene til bybanen bakes i fjerde episode av Bakemesterskapet.
Kilde: Marlene Lie i TV-serien «Bakemesterskapet»