Slik gjør du
Kokoskjeks
Forvarm ovnen til 175 grader.
Pisk sammen smør og sukker til det er lyst og luftig i en stor bolle.
Tilsett egg, mel, salt og vaniljesukker, ingefær og kokos i bollen og rør alt sammen til en jevn deig.
Rull deigen ut på en melet overflate til en tykkelse på ca. 0,6 cm.
Bruk en rund utstikker og stikk ut 12 små kjeks. Alternativt kan du rulle 12 like store baller av deigen og presse dem flate.
Legg kjeksene på en bakepapirkledd stekeplate.
Press et hull i midten av kjeksene ved hjelp av en måleskje eller et kulelignende modelleringsverktøy.
Ha bringebærfyllet i en sprøytepose og sprøyt det i hulrommet i kjeksene.
Stek kjeksene på midterste rille i ovnen i ca. 12–15 minutter eller til de er lett gyllenbrune.
La kjeksene avkjøles på en rist.
Dekorer kjeksene med royal icing.
Bringebærfyll
Ha frosne eller ferske bringebær og sukker i en kjele og kok opp mens du rører.
Sil frøene fra bringebærene ved å passere blandingen gjennom en finmasket sil og ha deretter bærsausen tilbake i kjelen.
I en liten bolle, bland sammen maisenna og sitronsaft.
Ha maisennablandingen oppi bringebærsausen i kjelen og rør godt.
Kok opp blandingen på medium varme og fortsett å røre jevnlig til fyllet har fått en tykk konsistens. Dette vil vanligvis ta noen minutter.
Ta kjelen av varmen og la bringebærfyllet avkjøles før du bruker det som ønsket.
Royal icing
Pisk eggehviten med en elektrisk mikser til den blir skummende.
Gradvis tilsetter du melis mens du fortsetter å piske på lav hastighet.
Tilsett saften av sitron.
Fortsett å piske blandingen på høy hastighet til du får en tykk og kremaktig konsistens.
Ha melisglasuren i en sprøytepose.
Tips
Oppgaven i «Bakemesterskapet» var å lage to forskjellige kjeks, her er Mariannes kjeks med salt karamell, sjokolade og hasselnøtter.
Se hvordan deltakerne løser jazze-opp-kjeks-oppgaven i sjuende episode av «Bakemesterskapet».
Kilde: Marianne Elise Bjerkeseth Myren i TV-serien «Bakemesterskapet»