Slik gjør du
Legg kjøttet i en stor gryte, ha i vann så det står litt over kjøttet. Kok opp og skum godt av. Stikk nellikspikerne i løken. Skjær gulrøttene i terninger. Ha løk, gulrøtter og krydder i gryten, og la det koke rolig under lokk i minst to og en halv time. Ta kjøttet opp og avkjøl.
Sil kraften over i en mindre gryte, kok den inn til den smaker godt og kraftig. Så skal kraften klares. Bland eggehviter, eggeskall, hakket kjøtt og grønnsaker sammen og ha dem i kraften. Varm den langsomt opp og la den stå på kokepunktet i cirka 20 minutter. Sil kraften gjennom et oppvridd klede i en skål. Smak til med salt og eddik.
Siden kalvebein inneholder mye gelatin burde det ikke være nødvendig med gelatin. Men hvis man vil være helt på den sikre siden kan man tilsette 2-3 ark gelatin i kraften.
Plukk kjøttet av beina og skjær kjøttet i terninger. Ha kjøttet i en form og hell kraften over. Sett formen i kjøleskapet natten over. Når kalvesylten skal spises, dyppes formen i kokende vann og vendes ut på et fat. Serveres med rugbrød, sterk sennep og rødbeter.