Hopp til innhold

Anne inspireres av Sex og singelliv-konditori

I tirsdagens episode av Anne lager mat i New York besøker hun konditoriet som blei verdenskjent for sine cupcakes i TV-serien om Carrie, Samantha, Charlotte og Miranda. Her er oppskriftene på kreasjonene hun lager hjemme etterpå.

Popcakes eller cake pops

Cake pops, kalles de små konfektbitene på pinne i USA. Anne Hjernøe lager kulene av sjokoladekake eller muffins fra i går. Hun blandet inn kremost og melis, triller kuler av massen og dypper kulene i smelta sjokolade.

Foto: Fra TV-serien Anne lager mat i New York / DR

Sex and the City Tour - Magnolia Bakery

De ansatte på Magnolia Bakery i Greenwich Village i New York må finne seg i å bli tatt bilde av når Sex og singelliv-turister besøker konditoriet.

Foto: Seth Wenig / AP
Peanutbutterorangefudge

Peanutbutterorangefudge har Anne Hjernøe kalt dette. Fudgen er sjokolade, peanøttsmør og appelsinskall, og utenpå er det sjokoladetrekk.

Foto: Fra TV-serien Anne lager mat i New York / DR
Kokosbar

Små kuler eller kubber av kokos skal stå kaldt i et par timer, eller over natta, før de får sjokoladetrekk utenpå.

Foto: Fra TV-serien Anne lager mat i New York / DR

Danske Anne Hjernøe i programmet Anne lager mat i New York sendes for tida hver formiddag på NRK1. I serien får Hjernøe inspirasjon fra alle verdenshjørner – for det er langt fra slik at maten i New York kun er fra USA.

Oppskriftene i denne episoden vil nok de fleste likevel kalle typisk amerikanske.

Berømte cupcakes

I episoden som sendes tirsdag denne uka, besøker hun Magnolia Bakery, som for alvor blei kjent da det dukka opp i TV-serien om Carrie og hennes tre venninner. Konditoriet, som nå er fast stopp på Sex and the city-omvisninger i storbyen, er berømt for sine cupcakes.

Hjernøe får et innblikk i hvordan de små fristelsene blir til, og hun besøker også en diger butikk som kun selger tilbehør til konfektlaging og kakebaking. Her finner hun muffinspapir i alle tenkelige størrelser og utforming, kakepynt i gull og glitter, sjokoladeformer og øyne som kan pryde de søte fristelsene – spiselige, selvfølgelig.

Sjokoladefudge med sjokolade

Vel hjemme på kjøkkenet lager Hjernøe cake pops, kokoskonfekt, fudge med peanøttsmør og A-kaker.

Cake pops er en slags liten kake på pinne, mens kokoskonfekten kan minne om sjokoladene Bounty eller Cocos i Twist-posen. Fudgen er ei bombe av peanøttsmør, sjokolade og appelsinskall med sjokoladetrekk utenpå. På A-kakene drysser hun spiselig glitter hun kjøpte i kaketilbehørbutikken.