Lise Fjeldstad holder en leirgryte med lokk med begge hender.

Lise Fjeldstad bruker leirgryte for å få kyllingen ekstra saftig.

Foto: Privat

Kylling i leirgryte

Dette var favorittmat hjemme hos Lise Fjeldstad på 80-tallet. Nå lager hun kyllingen til barnebarna. Den blir ekstra saftig og god på grunn av vannet som har trukket inn i leirgryta.

Slik gjør du

Sett leirgryten i vann i cirka 40 minutter.

Skjær sitronene og grønnsakene i litt store biter. Rens Hvitløken. Vask og tørk kyllingen.

Putt sitronbiter og hvitløkfedd inni kyllingen. Stryk over skinnet med litt olje og krydre godt.

Legg alle grønnsakene på bunnen av leirgryten. Hell gjerne en liten skvett med olje i bunnen. Legg kyllingen oppå.

Ha på lokket og sett inn i kald stekeovn. Stek på 200 grader i cirka 1 1/2 time.

Stikk en gaffel i låret for å se om det kommer klar kraft ut. Prøv en gulrotbit og se om den er ok.

Er dette bra, ta av lokket og stek videre til kyllingskinnet ser brunt og sprøtt ut.

Tips

Du kan gjerne bruke grønnsaker som du har i kjøleskapet som for eksempel purre, sellerirot eller paprika. Du kan også krydre med ferdigblandet kyllingkrydder som du får kjøpt i butikken.

Kilde: Lise Fjeldstad i radioprogrammet «Holm» på P1+