Kylling i form med "hot" fløtesaus med paprika, løk, hvitløk og currypaste

Enkle formretter er en sikker vinner i en travel hverdag.

Foto: Rolf-Anders Vollan / «Det glade kjøkken»

Kylling i form med asiatiske smaker

Lag en knallgod kyllingform med fløte, karripasta og grønnsaker. Mens kyllingen står i ovnen, har du tid til å rydde kjøkkenet og dekke middagsbordet.

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader, vanlig over- og undervarme.

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Stek dem i litt olivenolje, i en varm stekepanne, til du får en fin stekeskorpe på begge sidene. Det er ikke nødvendig å steke til kyllingen til den er gjennomstekt, siden den også skal i ovnen på et senere tidspunkt.

Mens kyllingen steker lager du sausen. Skyll paprikaen og skrell rødløk og hvitløk. Paprikaen kuttes i strimler, rødløken i tynne båter og hvitløken finhakkes. Surr grønnsakene i litt olje i en liten kasserolle. Etter et par minutter tilsetter du den røde karripastaen. Det er stor forskjell i styrken på ulike typer karripasta, så start gjerne litt forsiktig.

La pastaen frese et lite minutt før du blander inn hvetemel. Tilsett så fløte, appelsinjuice og kyllingbuljong. Kok opp under omrøring. Smak til med salt og pepper og kjenn også etter om du har truffet med riktig mengde karripasta.

Hell sausen over i en ildfast form og legg kyllingfiletene over i sausen. Sett formen midt i ovnen og la den steke i 15-20 minutter. Steketiden vil variere avhengig av størrelse på filetene og hvor mye du stekte dem i første omgang.

Kok ris etter anvisning på pakken.

Rett før servering drysser du over finsnittet vårløk, granateplekjerner og fersk koriander. Server kyllingformen med ris ved siden av.

Tips

Dersom du ikke tåler laktose, kan fløten erstattes med kokosmelk.

Kilde: Rolf-Anders Vollan «Det glade kjøkken»