Slik gjør du
Del kyllingen i terninger på 3 × 3 centimeter. Hell eggehviten over kyllingen så alt dekkes.
Bland mel, maisenna, salt og pepper i en bolle, og vend kyllingen i melblandingen. Eggehviten gjør at blandingen fester seg til kjøttet.
Varm opp olje til frityrsteking på middels høy varme. Bruk nok olje til at den dekker kyllingen.
Frityrstek kjøttet i cirka fem minutter eller til kyllingen får en lys gyllen farge og blir sprø. Legg i litt og litt av gangen, så ikke temperaturen blir for lav. Legg kyllingen på en rist eller et papir til avrenning.
Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Smak til med honning etter hvor søt saus du vil ha.
Gjør klar en stekepanne på middels høy varme og tilsett sausen når pannen er varm. La den putre i cirka ett minutt, senk så varmen og ha i kyllingen.
Vend kyllingen i sausen og la den få sette seg i ett minutt. Ta stekepannen av varmen.
Dryss over vårløk og ekstra sesamfrø. Serveres med kokt ris.
Tips
Du kan fint bytte ut brunt sukker med vanlig sukker, og vanlig eddik i stedet for riseddik.
Bare husk å smake til.
Kilde: Elisabeth Le/Alt asiatisk