Sesamkylling. Krydret kylling ligger på en seng av ris med garnityr ved siden.

La koreanske dufter innta kjøkkenet ditt. Sesamkyllingen serveres som den er, men du kan gjerne ha litt salat eller grønt til.

Foto: Elisabeth Le / Alt asiatisk

Koreansk sesamkylling

Dette er en «non spicy» versjon av «Korean Fried Chicken». Her får du en perfekt balanse mellom det søte, syrlige og litt salte – sammen med herlig aromatisk sesamolje og frø.

Slik gjør du

Del kyllingen i terninger på 3 × 3 centimeter. Hell eggehviten over kyllingen så alt dekkes.

Bland mel, maisenna, salt og pepper i en bolle, og vend kyllingen i melblandingen. Eggehviten gjør at blandingen fester seg til kjøttet.

Varm opp olje til frityrsteking på middels høy varme. Bruk nok olje til at den dekker kyllingen.

Frityrstek kjøttet i cirka fem minutter eller til kyllingen får en lys gyllen farge og blir sprø. Legg i litt og litt av gangen, så ikke temperaturen blir for lav. Legg kyllingen på en rist eller et papir til avrenning.

Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Smak til med honning etter hvor søt saus du vil ha.

Gjør klar en stekepanne på middels høy varme og tilsett sausen når pannen er varm. La den putre i cirka ett minutt, senk så varmen og ha i kyllingen.

Vend kyllingen i sausen og la den få sette seg i ett minutt. Ta stekepannen av varmen.

Dryss over vårløk og ekstra sesamfrø. Serveres med kokt ris.

Tips

Du kan fint bytte ut brunt sukker med vanlig sukker, og vanlig eddik i stedet for riseddik.

Bare husk å smake til.

Kilde: Elisabeth Le/Alt asiatisk