Slik gjør du
Lammespyd
Begynn med å skjære kjøttet i jevne biter, ca 2 cm tykkelse og legg det i en bolle.
Ha deretter i løk, olje, koriander og krydder og bland alt godt sammen.
Dekk til bollen og la kjøttblandingen stå i kjøleskapet over natten, eller minst 2 timer.
Tre kjøttbitene på grillspyd og legg lammespydene på grillen. Spydene grilles i om lag 5-7 minutter på hver side eller til ønsket resultat og serveres rett fra grillen.
Khobz
Ha hvetemel, salt og semulegryn i en bolle.
Bland gjær med sukker, olivenolje og vann. Ha all væsken i bakebollen.
Elt deigen sammen, enten for hånd eller bruk kjøkkenmaskin til deigen slipper bollen.
La heve i 40 minutter.
Ha semulegryn på bakebordet. Del deigen på to, og form dem som boller. La dem hvile i 5 minutter.
Bak ut til 2 brød og ha dem over i en smurt langpanne. Flat ut brødene med hendene. Og la dem heve under et klede i 30 minutter.
Pensle brødene med melk, prikk lett med en gaffel. Stekes i forvarmet ovn, 230 grader nederst i ovnen i 30 minutter.
Avkjøles på rist.
Tips
Server lammespyd og brød til en kopp god marokkansk peppermyntete.
Kilde: Jamilla El Haddaoui TV-programmet «Festen etter fasten - Id mubarak»/NRK1