Katban

Jamillas katban, lammespyd, serveres med marokkansk brød.

Foto: Jamilla El Haddaoui

Katban – marokkanske lammespyd

Her er hobbykokk Jamilla El Haddaouis oppskrift på krydrede lammespyd med khobz, hjemmelaget marokkansk brød.

Slik gjør du

Lammespyd

Begynn med å skjære kjøttet i jevne biter, ca 2 cm tykkelse og legg det i en bolle.

Ha deretter i løk, olje, koriander og krydder og bland alt godt sammen.

Dekk til bollen og la kjøttblandingen stå i kjøleskapet over natten, eller minst 2 timer.

Tre kjøttbitene på grillspyd og legg lammespydene på grillen. Spydene grilles i om lag 5-7 minutter på hver side eller til ønsket resultat og serveres rett fra grillen.

Khobz

Ha hvetemel, salt og semulegryn i en bolle.

Bland gjær med sukker, olivenolje og vann. Ha all væsken i bakebollen.

Elt deigen sammen, enten for hånd eller bruk kjøkkenmaskin til deigen slipper bollen.

La heve i 40 minutter.

Ha semulegryn på bakebordet. Del deigen på to, og form dem som boller. La dem hvile i 5 minutter.

Bak ut til 2 brød og ha dem over i en smurt langpanne. Flat ut brødene med hendene. Og la dem heve under et klede i 30 minutter.

Pensle brødene med melk, prikk lett med en gaffel. Stekes i forvarmet ovn, 230 grader nederst i ovnen i 30 minutter.

Avkjøles på rist.

Tips

Server lammespyd og brød til en kopp god marokkansk peppermyntete.

Kilde: Jamilla El Haddaoui TV-programmet «Festen etter fasten - Id mubarak»/NRK1