Slik gjør du
Kyllingbrystene skjæres i strimler. Rødløken kuttes i halve skiver. Paprikaen kuttes i tynne strimler. Tomaten kuttes i halve, tynne skiver.
Stek kyllingstrimlene i litt olje. Når de er ferdig stekt has i hvitløk- og ingefærpasta (se under Tips) og alle kryddersortene. Bland alt godt sammen og la det surre litt før paprika og tomater tilsettes.
Avslutt med masse koriander og limesaft.
Mangodip
Bland rømme med mangochutney.
Roti (indiske tortillalefser)
Atta er indisk steinmalt fullkornshvete. Sammalt hvete fin er en erstatning.
Bland mel, salt og vann sammen til en deig. Kjevle ut til små lefser. Stekes på stekepanne.
Chicken kati rolls
Smør dip på rotibrødet og ha i kyllingfyllet.
Tips
Hvitløk- og ingefærpasta lager du selv ved å kjøre like deler hvitløkt og ingefær i en blender. Ønskes mer hvitløksmak har du i mer hvitløk. Ønskes mer smak av ingefær har du i mer ingefær.
Hvis det er vanskelig å få tak i de indiske krydderne, kan de erstattes med 3 ss karripulver.
Bruk vanlige tortillalefser som erstatning for ferske roti.
Flere oppskrifter: