Indiske kyllingwraps

Sarita Sehjpal lager indisk mat fra det nordindiske kjøkkenet. Den er ikke så sterk som den som kommer fra sør.

Foto: Espen Hobbesland / NRK

Indiske kyllingwraps

Chicken kati rolls eller indiske kyllingwraps. Dette er en oppskrift alle kan klare, sier Sarita Sehjpal. Og det tar ikke lang tid heller.

Slik gjør du

Kyllingbrystene skjæres i strimler. Rødløken kuttes i halve skiver. Paprikaen kuttes i tynne strimler. Tomaten kuttes i halve, tynne skiver.

Stek kyllingstrimlene i litt olje. Når de er ferdig stekt has i hvitløk- og ingefærpasta (se under Tips) og alle kryddersortene. Bland alt godt sammen og la det surre litt før paprika og tomater tilsettes.

Avslutt med masse koriander og limesaft.

Mangodip
Bland rømme med mangochutney.

Roti (indiske tortillalefser)
Atta er indisk steinmalt fullkornshvete. Sammalt hvete fin er en erstatning.
Bland mel, salt og vann sammen til en deig. Kjevle ut til små lefser. Stekes på stekepanne.

Chicken kati rolls
Smør dip på rotibrødet og ha i kyllingfyllet.

Tips

Hvitløk- og ingefærpasta lager du selv ved å kjøre like deler hvitløkt og ingefær i en blender. Ønskes mer hvitløksmak har du i mer hvitløk. Ønskes mer smak av ingefær har du i mer ingefær.

Hvis det er vanskelig å få tak i de indiske krydderne, kan de erstattes med 3 ss karripulver.

Bruk vanlige tortillalefser som erstatning for ferske roti.

Flere oppskrifter: Oppskrifter fra gjester i Førkveld

Kilde: Sarita Sehjpal i TV-serien Førkveld