Hummus fra Syria

Hummus er smakfullt og kjapt. Alene, sammen med pitabrød eller som dipp til grønnsaker – hummus kan brukes på mange måter.

Foto: Heather Ørbeck Eliassen og Elise Øygaren / NRK

Hummus fra Syria

I samarbeid med Det norske kokkelandslaget bød TV-aksjonen i 2017 på silkemyk hummus fra Syria – med en norsk vri! Denne retten serveres både som dipp, pålegg og som forrett.

Slik gjør du

Hell laken av kikertene, skyll dem i kaldt vann og la vannet renne godt av. Legg dem gjerne på et kjøkkenkle slik at ertene blir tørre.

Kjør kikertene i en kjøkkenmaskin og tilsett tahin, olje, presset hvitløk, sitronsaft og krydder. Smak underveis.

Hell hummusen over i en bolle og pynt med gjøkesyre eller andre dekorative urter.

Tips

TV-aksjonens mat fra Syria

Hummus tilberedt av kokk Christian Honstad.