Tikka masala med nan-brød fra Pakistan

Tikka masala er en god og populær middagsrett. Her ser du hvordan den blir tilberedt av kokk Eirik Tufte.

Tikka masala med nan-brød fra Pakistan

I samarbeid med Det norske kokkelandslaget bød TV-aksjonen 2017 på den kjente og kjære pakistanske retten tikka masala – med en norsk vri! Her får du en deilig, kremet rett med godt brød til.

Slik gjør du

Nan-brød

Varm melken til 37 grader og hell over i en bakebolle. Vend inn sukker og tørrgjær, slik at det dannes et «skum». Ha i resten av ingrediensene, men spar noe av yoghurten. Elt deigen i en kjøkken- eller eltemaskin i 10 minutter.

Forvarm stekeovnene til 220 ºC. Fordel deigen i emner som veier omtrent 120 gram. Rull ut deigen og lag dråpeformede brød. Pensle brødene med yoghurt, og stek dem på plate i ca. 15 minutter.

Tikka masala

Skjær kyllingbryst i terninger og gjennomstek bitene i en panne. Smelt smør og olje i en kjele, og tilsett finhakket løk og hvitløk. Tilsett kyllingen og tomatene. Tilsett alle krydderet i kjelen og rør godt. Avslutt med fløten.

La blandingen stå og koke i 10-15 minutter. La sausen til slutt trekke i et par minutter slik at den blir tykkere.

Server med nanbrødet.

Tips

Tikka masala med nan-brød fra Pakistan
Foto: Heather Ørbeck Eliassen og Elise Øygaren / NRK

Lag gjerne en blanding av smør og finhakket hvitløk som du pensler over nan-brødet før du setter det i ovnen. Da blir det ekstra smakfullt og saftig.