Laklak - grønne munker fra Bali

Frisk kokos rives over de små, grønne kakene før de serveres.

Foto: Fra TV-serien All verdens kaker – med Tobias / DR

Grønne munker fra Bali – laklak

Tobias Hamann-Pedersen lærer å lage mat på Bali. Kakene blir bakt i et munkejern og ligner på danske epleskiver eller norske munker, men er grønne og smaker helt annerledes.

Slik gjør du

Bland rismel, sticky rice, salt og bakepulver.

Legg sujibladene i bløt i 4 desiliter vann i cirka 1 time, så farge og smak trekkes ut i vannet. Sil vannet og hell det over i melblandingen. Elt alt godt sammen.

Lag et oppkok med 8 desiliter vann og pandanbladene. La bladene koke i cirka 10 minutter, så vannet får farge og smak. Mens vannet fortsatt er kokende heller du litt om gangen gjennom en sil ned i deigen. Rør rundt underveis, og stopp når deigen har konsistens som en pannekakerøre.

Ta en stor skje røre opp i luften og hell røren ned i bollen igjen fra 30-40 centimeters høyde. Hvis deigen bobler opp, er den klar til bruk.

Riv litt candlenut ned i hver fordypning i en oppvarmet munkepanne. Du kan også bruke smør eller nøytral olje. Når nøtten (eller oljen/smøret) er smeltet helles røre i hver fordypning i munkepannen. Dekk røren med små leirhatter eller små ildfaste skåler/ramekiner.

Stek kakene i cirka 3-5 minutter til de er faste og ikke kleber til en kniv. Legg kakene på et fat og riv frisk kokosnøtt over dem. Rett før servering helles litt palmesirup over kakene.

Tips

Suji- og pandanblader og candlenuts fås i asiatiske butikker.

Kilde: Tobas Hamann-Pedersen i TV-serien All verdens kaker – med Tobias/DR