Fullkornpitabrød med grillet kiwis/avokado med røkt aubergine og feta.

Fullkornpitabrød med grillet kiwi/avokado-salsa, røkt aubergine og feta.

Foto: Hygge på Strömsö / SVT

Fullkornpitabrød med avokado- og kiwisalsa

Det er mye lettere å være diabetiker hvis du liker å lage mat. Egentlig burde vi alle spise som diabetikere. Bli inspirert med denne vegetariske grillmaten som er en smakseksplosjon.

Slik gjør du

Start med å klargjøre tilbehøret.

Riv rødkålen og skjær agurken i avlange skiver (cirka like lange som brødene). Sett i kjøleskapet frem til servering.

Skjær aubergine i 2 cm tykke skiver. Salt på begge sider og la den «svette» til du skal grille den.

Fetarøre

Bland feta med yoghurt og sett også denne blandingen i kjøleskapet.

Glaze

Bland sammen ingrediensene til glazen. Smak til og sett til side.

Salsa

Skrell og skjær kiwien i fire runde skiver. Del vårløken og skyll godt.

Skjær opp jalapeñoen og fjern frøene hvis du ønsker at det skal være mindre sterkt. Ta to hvis du vil ha mer varme, jalapeños er ikke så sterke.

Drypp olivenolje over alle grønnsakene. Salt og grill til de begynner å få farge.

Finhakk løk, jalapeño og koriander. Skjær avokado og grillet kiwi i mindre terninger. Press over limesaft og riv skallet. Bland alle ingrediensene til salsaen. Smak til med salt og pepper.

Røykt aubergine

Tørk av aubergineskivene med kjøkkenpapir. Pensle med halvparten av glazen. Grill godt på begge sider, og grill samtidig en halv lime.

Skjær auberginene i terninger og bland med resten av glazen.

Servering

Pensle brødene med vann og varm på grillen. Fordel fetablandingen på innsiden av brødene og legg i resten av fyllet.

Klem over litt grillet limesaft og server.

Tips

En glaze er en slags glasur som man smører på maten.

Kilde: Fra «Hygge på Strömsö» på SVT