Green curry kylling

Ingrediensene til green curry kylling får du i norske dagligvarebutikker.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Green curry kylling

Lise Finckenhagen er inspirert av matlagingen i Thailand. Hun gir oss oppskriften på en kyllingrett med sprø grønnsaker, ris og sterk saus.

Slik gjør du

Fres karripastaen i olje i en mellomstor kasserolle, rør hele tiden.

Tilsett 2,5 desiliter kokosmelk under omrøring.

Ha i kyllingen og la det syde/trekke i noen få minutter.

Tilsett limeblader, resten av kokosmelken og vann. Gi det hele et raskt oppkok og ha i grønnsakene.

La det syde/putre videre til grønnsakene er knapt møre.

Rør til slutt inn fish sauce, sukker og basilikum (eventuelt rød chili i grove skiver, hvis ønskelig).

Juster smaken med mer fish sauce, sukker eller noen dråper limesaft hvis nødvendig. Balanse i smakene er viktig her - men det aller viktigste er at du selv synes det smaker godt.

Serveres straks med litt frisk koriander eller noen basilikumblader på toppen; Kokt ris ved siden av og noen limebåter til å presse over, hvis ønskelig.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+