Slik gjør du
Fres karripastaen i olje i en mellomstor kasserolle, rør hele tiden.
Tilsett 2,5 desiliter kokosmelk under omrøring.
Ha i kyllingen og la det syde/trekke i noen få minutter.
Tilsett limeblader, resten av kokosmelken og vann. Gi det hele et raskt oppkok og ha i grønnsakene.
La det syde/putre videre til grønnsakene er knapt møre.
Rør til slutt inn fish sauce, sukker og basilikum (eventuelt rød chili i grove skiver, hvis ønskelig).
Juster smaken med mer fish sauce, sukker eller noen dråper limesaft hvis nødvendig. Balanse i smakene er viktig her - men det aller viktigste er at du selv synes det smaker godt.
Serveres straks med litt frisk koriander eller noen basilikumblader på toppen; Kokt ris ved siden av og noen limebåter til å presse over, hvis ønskelig.
Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+