Kald gazpacho-suppe

Gazpacho er en kald tomatsuppe med blant annet paprika, løk og hvitløk.

Foto: FRA TV-SERIEN SPANSKE FRISTELSER / DR

Gazpacho med krutonger

Gazpacho er en typisk spansk grønnsaksuppe som serveres iskald. Oppskriften fra matentusiast Anne Hjernøe er en sunn og kjapp hverdagsrett.

Slik gjør du

Skjær skorpene av brødet. Skjær brødet i grove terninger og legg det i bløt i vann.

Skjær tomatene i båter. Skrell agurken og skjær den i grove biter. Rens paprikaen for frø og skjær den i biter.

Ha alle grønnsakene i en blender eller food processor sammen med brødet og blend til du har en jevn masse. Tilsett en skvett vann, olje og sherryeddik og blend til suppen blir flytende. Smak suppen til med salt og pepper.

Dersom du vil ha en tyntflytende suppe, siler du den. Vi du ha en mer grov suppe, serveres den som den er.

Suppen settes i kjøleskapet noen timer, den skal serveres iskald.

Krutonger

Skjær brødet i terninger og rist det i olje og salt i en panne. Krutongene skal være harde, sprø og gylne. Serveres til gazpacho.

Tips

Suppen kan serveres med finhakket tomat, løk, agurk, egg, skinke, paprika eller bare med sprø brødkrutonger.

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Spanske fristelser/DR