Man tar det man har. Eller i dette tilfellet: Det man får utdelt. I tredje episode av Familiekokkene skulle fire familier lage hver sin middag på 30 minutter. Ingrediensene hadde de ikke valgt selv, de fikk se i kjøleskapet hva som kunne brukes. Det ble fire forskjellige retter.
Kyllingwok
Familien Johnsen lager en pasta med chili, ingefær og hvitløk som setter smak på middagen. Grønnsakene får et kort oppkok før de has i wokpannen, så det skal gå fort å få dem ferdige.
Stekt kål og kylling
Hodekål som er stekt med mye omtanke og smør skjæres i skiver. Familien Nordin sprøsteker kyllinglåret med skinnsiden ned. Det blir godt og saftig.
Kyllinggryte, ris og paprika
Det gikk litt fort da familien Mir skulle presentere middagen. Det ble ovnsbakt paprika fylt med ris og kylling kokt med mye krydder.
Bruk det du har!
Se etter i grønnsakskuffen og skjær opp de grønnsakene du har. Familien Romano har paprika, gulrøtter, blomkål, brokkoli og løk i sin wokpanne.