Fylt paprika med kyllinggryte

Fylt paprika med kylling og ris.

Foto: Rubicon / NRK

Fylt paprika med kyllinggryte

Når familien Mir skal servere en kjapp middag, lager de en form for dal, med hvite bønner og kylling, som de fyller i bakt paprika.

Slik gjør du

Bland alle krydderne.

Kyllinggryte

Varm olje i en kjele og tilsett finhakket løk og hvitløk. La det surre litt. Ha i kyllingen som er kuttet i terninger. Brun kyllingen på begge sider.

Hell vannet av bønnene, og legg dem i gryten sammen med kyllingen. Tilsett et halvt glass vann, litt om gangen. Bland inn krydderet og rør godt.

La gryten stå og trekke i 10–15 minutter. Kok sausen i et par minutter ekstra slik at den blir tykkere.

Kok hvit ris. Følg anvisningen på pakken.

Fylt paprika

Sett stekeovnen på 180 grader. Mens du venter på at kyllinggryten og risen skal koke, forbereder du fylt paprika.

Snitt paprikaene i to på langs. Fjern frøene, vask paprikaene og plasser dem i en ildfast form midt i ovnen. Stekes i cirka 15–20 minutter.

Fyll paprikaene med ris i bunnen og kyllinggryten over.

Salat med agurk og granateplekjerner

Bland sammen ingrediensene til salaten, og server sammen med sitronbåter og seterrømme.

Kilde: Familien Mir i TV-serien «Familiekokkene»