Escalivada - grillede grønnsaker

Paprika, squash og aubergine på grillen med en god marinade.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Escalivada

Mettende og smakfulle grønnsaker som har fått en runde på grillen. Det gir ekstra god smak. Grønnsakene klarer seg godt på egen hånd med bare litt brød til. Denne spanske retten skal serveres kald, men er like god varm.

Slik gjør du

Riv hvitløken på et rivjern, finhakk timian og rosmarin. Bland med rødvinseddik og olivenolje og tilsett kapers.

Skjær paprika i strimler og de andre grønnsakene i skiver slik at de får så stor grillflate som mulig. Salte og pepre grønnsakene.

Grill dem til de er myke på grillen og legg dem på et fat. Hell marinaden over, bland godt og la det få hvile i 20 minutter.

Server med godt brød.

Tips

Escalivada er godt tilbehør til grillet kjøtt eller kylling.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien «Hygge i Strömsö»