Egglikør og Mor Monsen

Lise Finckenhagen har laget egglikør og Mor Monsen til Hans-Petter i «Jacobsen på lørdag».

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Egglikør med vanilje

En gave med personlig preg er den du har laget selv. Prøv Lise Finckenhagens egglikør.

Slik gjør du

Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.

Kok opp melk, fløte, vaniljestang, vaniljefrø og halvparten av sukkeret.

Visp resten av sukkeret sammen med eggeplommene. Hell den varme fløtemelken over eggeblandingen mens du visper i eggene. Ha alt tilbake i kasserollen og varm forsiktig under stadig omrøring til sausen tykner, pass på så det ikke koker. Sil og avkjøl sausen.

Tilsett alkohol etter ønske og smak, rør godt. Hell likøren over på flasker og oppbevar den kaldt.

Likøren holder seg ca. 3 uker i kjøleskapet. Rist flasken godt før servering.

Tips

Oppskrift:

Se også: «Jacobsen»

Kilde: Lise Finckenhagen i «Jacobsen på lørdag»