Steinar er mannen som vekker oss på vei til jobb i Holger Nielsens Metode på Petre. Hans siste påfunn er "dritrask matspalte", hvor han på freidig og freskt vis imiterer en viss TV-kokk. Derfor bestemte jeg meg for å se hva han kunne diske opp med i virkeligheten.
Steinar er ikke en mann det er lett å få tak i, ettersom han jobber med morgenradio. Etter mye mas sender han allikevel en mail hvor han presenterer sin favorittoppskrift:
Steinar, slik vi kjenner ham fra "dritrask matspalte".
– Jo nå skal du høre. Jeg er ingen gourmet, la det være sagt. Men jeg er ganske god til å lage pai, noen ganger. Denne er veldig streit, men kan varieres med hva man har lyst til å ha oppi.
Er egentlig mest begeistret for små "kits" der alt er oppi fra før. Type tilsett vann, melk og creme fraiche og du har fiks ferdig Tikka Masala. Men altså; når jeg klarer å lage denne føler jeg meg veldig flink.
Dette er hva den pleier å inneholde:
Fyll:
Stjernekokken Steinar.
litt gressløk
nok baconbiter
Salt & pepper
nok purreløk
4 egg
nok champignon
2, 5 dl. melk
250 g. ost
Bunn:
150 gram smør
200 gram hvetemel
2 ss vann
Smuldre smør, mel og vann til en liten klump.
Trykk deigen ut i paiformen og prikk den med en gaffel.
Forstek bunnen i 15. min. ved 200 C.
Del baconet i små biter og sprøstek det. Stek så soppen i baconfettet. Visp sammen egg og ha i melk, ost, pepper og salt. Hell blandingen i formen og fordel sopp, gressløk, purre og bacon over.
Stek paien ved 175 C i 35 min. og server den varm.
En salat med mye tomater er jo digg. Og cola.