Slik gjør du
Pisk smøret til kakene mykt i en kjøkenmaskin. Tilsett sukkeret og visp videre noen minutter til luftig smørkrem. (Stopp gjerne underveis og skrap ned fra kantene.) Pisk inn eggene, ett om gangen. Pisk godt melom hvert egg.
Tilsett essensen og bland til slutt inn siktet mel og bakepulver vekselsvis med melken.
Fyll røren i muffinsformer (sett formene i muffinsbrettet før du fyller dem) og stek dem midt i ovnen ved 200 °C i 20-25 minutter.
La de ferdigstekte kakene stå å avkjøle seg 15 minutter i muffinsbrettet før du forsiktig løfter dem ut. Kakene må være helt avkjølte før du har på smørkremen.
Pisk smør, vanilje, melk og 4 dl av melisen til luftig og glatt krem i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av melisen gradvis under pisking. Smørkremen skal få en luftig, smidig og tjukk konsistens.
Topp cupcakesen med smørkrem og pynt etter ønske. La dem stå i kjøleskapet frem til servering.
Tips
Bilde er tatt av
og har en .