Ovnsstekt kylling med bønnegryte

Kylling og mais sammen med en krydret bønnegryte.

Foto: SVT

Bønnegryte med langtidsstekt kylling

Dette er god og sunn mat med mange spennende smaker. Maten lager seg selv mens du gjør noe annet.

Slik gjør du

Både kyllingen og bønnegryten skal i ovnen. Varm opp ovnen til 100 grader varmluft eller 120 grader over- og undervarme.

Begynn med bønnegryten.

Del opp alle grønnsakene i terninger på cirka 1x1 cm. Varm olivenoljen i en kasserolle og fres grønnsakene sammen med tomatpuréen i et par minutter. Tilsett resten av ingrediensene og gi gryten ett raskt oppkok. Legg på lokk og sett gryten i ovnen.

Gni kyllingklubbene inn med garam masala og salt. Vask potetene godt, behold skallet på, og legg dem på et stekebrett sammen med kyllingklubbene. Sett i ovnen sammen med bønnegryten og la det stå i cirka 2 timer.

Ta stekebrettet og gryten ut av ovnen. Del potene på langs, pensle med olivenolje og ha på salt og pepper. Legg dem tilbake på stekebrettet. Del maiskolbene i 5 cm store biter og legg dem på brettet sammen med potetene. Sett brettet tilbake i ovnen og øk temperaturen til 200 grader. Stek i cirka 5-10 minutter til alt har fått fin farge.

Smak til bønnegryten med salt og pepper før servering.

Tips

Hvis du vil gjøre litt ekstra, kan du steke noen skiver halloumi og servere ved siden av.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien «Matlykke»/SVT