NRK Meny
Normal

Usikker på orgasme

Hun er 22 år og lurer rett og slett på hvordan en orgasme kjennes ut.

 

Sex (Illustrasjon)
Foto: lev dolgachov

 

 

Spørsmål

Hvordan er egentlig en kvinnes orgasme? Kjæresten min sier at når jenter får orgasme så får underlivet så kraftige rykninger at han skal kunne kjenne det med hånda når han stimulerer. Er det rett? Hilsen jente 22.

Margrete svarer

Fortell kjæresten din hvordan en orgasme er for deg! Orgasmer kan kjennes forskjellig ut fra gang til gang og fra kvinne til kvinne.

Noen ganger er de svært kraftige og kvinner kan oppleve rykninger i underlivet slik at partneren vil kjenne det godt om han/hun stimulerer kvinnen seksuelt. Andre orgasmer er nesten over før den har begynt og kvinnen kjenner det knapt selv, annet enn at klitoris kan være øm rett etterpå.

Orgasmer kan altså være mangfoldige og med ulik intensitet fra gang til gang. Og ingen orgasmer er rette eller gale.

Hilsen 
Margrete Wiede Aasland
Spesialist i sexologisk rådgivning 

 

 

 

 

 

 

 

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.