NRK Meny
Normal

Test av digitalkameraer

Skal du kjøpe deg digitalkamera? Sjekk denne testen først. Se alle FBI-tester her!

Digitalkameraer fra Forbrukerrrapportens test, januar 2008. NB! Ikke representative størrelser.

Digitalkameraer fra Forbrukerrrapportens test, januar 2008. NB! Ikke representative størrelser.

  Forbrukerrapporten  har testet 36 kompakte digitalkameraer og 6 digitale speilreflekskameraer.

Testen har hatt fokus på instillinger, og presenterer også resultatet i to versjoner; én for dem som liker å bruke auto-knappen og én for dem som liker manuelle instillinger.

Speilrefleks på topp

Er du av dem som liker å kunne dra opp kameraet, fyre løs og stole på at kameraets auto-instillinger skal gjøre jobben, er Nikons speilrefleks D80 det beste valget i følge testen.

Modellen får pluss for god oppløsning, brukervennlighet og kort oppstart. Den er imidlertid den dyreste i testen, med en veiledende pris på 8500,- kroner.

Liker du imidlertid å bruke litt tid på ting som blender, lukkertid og hvitbalanse, er Nikons speilrefleks D40x testvinner.

Testerne tok bilder under varierende forhold, og bildene ble best ved manuell innstilling. Også fargegjengivelsen ble best da.
Veiledende pris er 6000,- kroner.

Kompaktkameraene

Blant de store kompakte kom Fujifilms Finepix S5700 best ut. Modellen får blant annet skryt god fargegjengivelse i manuell innstilling at det er enkelt å bruke.

I «ha i lomma»-kategorien var Canon Powershot A570IS best. Modellen betegnes som et kamera som scorer høyt til tross for lav pris - ca 1650,- kroner.

Blant kameraene som kom dårligst ut i testen, finner vi testens billigste - Kodak Easyshare C613 til ca 900,- kroner. Modellen får blant annet trekk for dårlig oppløsning og brukervennlighet.

Nikon Coolpix S50c til ca 3000,- kroner får også kritikk for ikke å ta så gode bilder som det burde.

Se alle kameraer og bedømmelser her: Forbrukerrapporten

Livsstil:

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.