NRK Meny
Normal

Test av 13 digitalkamera

Og det er ikke det dyreste kameraet som vinner.

Test av digitale kompaktkamera

Noen av kameraene som er testet.

Foto: Forbruker-rapporten

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Forbruker-rapporten har denne gangen testet digitale kameraer som ligger fra 1000 - 12 500 kroner i pris.

Bortimot alle kameraene som er testet har bra batterilevetid. De fleste kameraene tar også gode bilder.

Det er på brukervennlighet og kvalitet på søker og skjerm de skiller seg fra hverandre.

VIDEO: SLIK TAR DU PORTRETTFOTO

Knut Førsund, fotograf

Canon Powershot SX 10 IS gir de beste bildene og er testvinner. Det er et allsidig kamera som er lett og kjapt å bruke, og det koster rundt 3600 kroner i Norge.

På en skala fra 1-100, får kameraet 70 poeng og betegnes som bra.

Søkerens nøyaktighet er veldig god, mens søker/skjermkvaliteten trekker ned resultatet.

Canon får også andreplassen med Canon Powershot G10. Kun ett poeng skiller dem, og det er da først og fremst søker- og skjermkvaliteten som også her får trekk.

Det oppsiktsvekkende er at testens dyreste kamera havner på fjerde plass. Speilreflekskameraet Canon EOS 50D koster rundt 12 500 kroner og får 66 poeng.

Taper fra Sanyo

Flere av kameraene er trege i bruk og testtaperen fra Sanyo bruker lang tid på å fokusere. Selv om dette også tar gode bilder, og har lang batterilevetid med bruk av ikke-oppladbare AA-batteri, er det lite brukervennlig og ikke særleg allsidig.

Det har heller ikke spesielt god filmkvalitet, men er i det minste testens billigste kamera. Kameraet er uansett på vei ut av markedet.

Godt kjøp

Trenger du et greit kamera til en lav pris mener testpanelet at Casio Exilim EX-Z85 til rundt 1300 kroner er et godt valg. Det har god batterilevetid, men er ikke spesielt allsidig. Søkeren og skjermen får lavt resultat, men bildekvaliteten og brukervennligheten er god.

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.