Slurver du med tannhygienen?

Tar du godt nok vare på tennene dine? Ta testen og finn ut om du gjør det bra nok!

Tannpuss
Foto: Alex Bramwell

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Passer du ikke på hygienen tann for tann, får du økt risiko for både hull i tennene og betennelser i tannkjøtt og tannfeste.

De fleste av oss er mest redd for hull i tennene, men betennelser kan bli et stort problem for de 5-10 prosentene av oss som opplever at tannfestene blir så dårlige at tennene faller ut.

Testen gir en pekepinn på hvor god du er til å forebygge. For selv om arv, enkelte sykdommer og vaner spiller inn, er renholdet i munnen det aller viktigste.

Lykke til, enten du får bekreftet at du er flink, eller du må endre på mye!

TV og radio

Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Norsk dokumentarserie. I tre månender har de 8 ungdommene hatt samtaleterapi med psykolog Peder Kjøs, og sammen har de funnet veier for å endre livene sine. Psykolog Peder Kjøs og gruppa trener Trine i å tørre å være seg selv. Malin gjør store fremskritt, og Kira med ME kjenner energien komme litt tilbake. Fredrik kommer frem til en løsning han vil prøve på. (8:8)