NRK Meny
Normal

Skatten avslørt på 15 minutter

Mindre enn 15 minutter tok det før den første finneren var et faktum i NRKs elektroniske skattejakt onsdag kveld. GPS-folket reagerte lynraskt da vi la ut vår geocache.

Geocaching i Oslo 2. september 2009.

Geocacheren med pseudonymet Mr Early Bird knipset dette motivet under NRKs skattejakt onsdag kveld.

Foto: Mr Early Bird

- Dette var artig. Jeg er imponert over hvor kort tid det tok før noen var i mål, sier medieutvikler Eirik Solheim i NRK.

- Og spesielt morsomt var det at så mange deltok. Nå vil vi vurdere om dette er noe vi skal gjøre mer av. Hvis vi fortsetter, er det naturlig å utvide skattejakten til andre steder i landet enn Oslo, forteller han.

Jakten fortsetter

Eirik Solheim

Eirik Solheim i NRK er imponert over responsen.

Foto: unknown / NRK

Et titalls personer har så langt logget på nettet at skatten er funnet. Men det betyr ikke at jakten er avsluttet.

Vår boks befinner seg fortsatt der vi la den ut, så alle interesserte kan fortsatt bli med. I fenomenet geocaching er det nemlig ikke slik at førstemann stikker av med hele premien.

I geocachernes verden er det begrepet FTF (first to find = førstemann til mål) som gir størst status. Men det betyr ikke at moroa forsvinner for alle de andre deltakerne.

Rett etter FBIs tv-sending klokka 22 i går kveld ble en rekke mennesker plutselig observert i nærheten av Marienlyst, ivrig peilende med sine GPS-mottakere eller mobiltelefoner.

Noen kom løpende, andre syklet, enkelte brukte sågar bilen. Geocacherne var i aksjon!

Flere av deltakerne samlet seg etter hvert i små grupper der de utvekslet erfaringer - og kanskje også fikk nye venner.

En farsott

Den elektroniske leken geocaching er blitt en internasjonal farsott, som nå tar av også i Norge.

  • Du kan lese mer om fenomenet i denne oversikten fra NRKbeta.
  • Og her kan du se en kommentar og et par bilder fra seansen i Oslo onsdag kveld.
  • Denne hjemmesiden gir deg en god pekepinn om hvordan geocaching kan brukes på en morsom måte av hele familien. Satelitt-styrt skattejakt kaller de det.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.