NRK Meny
Normal

Scener fra et ekteskap

Turtelduer - nye og gamle. I vår nye serie møter du par i alle aldre og fasonger. Først ut er skuespillerparet Hallbjørn Rønning og Wenche Strømdahl.

Nygift brudepar i blomstereng.
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

- Det som før var et flammende bål er nå blitt glødende kull. Slik beskriver skuespiller Hallbjørn Rønning ekteskapet med kollega Wenche Strømdahl. Og ler høyt.

I den første delen av vår nye serie om kjærlighet og forhold, møter vi skuespillerekteparet som i disse dager har premiere på stykket Min största smärtas barn på Trøndelag Teater. Forestillingen handler om et annet teaterektepar, nemlig dramatikeren August Strindberg og skuespillerinnen Harriet Bosse. Deres stormfulle ekteskap varte bare fra 1901-1904, men ut fra brev og dagbøker som forestillingen er basert på, kan vi lese at kjærligheten mellom dem aldri stilnet helt.

Og etter 25 års samliv går det høylytt for seg mellom Hallbjørn Rønning og Wenche Strømdahl også.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.