Reddes med sang

Hver lørdag mellom kl. 11 og 13 sitter Hanne Grethe Hansen i sin stol under en blå parasoll, ved siden av det sammenleggbare korset på Nordre gate i Trondheim.

Krusifiks / kors i Mortensrud kirke.
Foto: NRK

Vil redde deg med sang

Hun er best på piano, men gitar er mer praktisk når man skal spille på gata. Hanne spiller ikke for penger, hun spiller for å frelse flest mulig fra evig død og pine.

-Jeg har vært fryktelig sjenert, sier hun. Nå er Hanne Grethe Hansen så opptatt av å spre budskapet at hun ikke bryr seg om egne tanker og følelser.

Hun pakker for sin faste opptreden på Nordre gate. Hver lørdag mellom kl. 11 og 13 sitter hun i sin stol under en blå parasoll, ved siden av det sammenleggbare korset.

-Det er min far som har laget korset, sier Hanne Grethe.
Det har ikke alltid vært like selvsagt å få støtte fra mor og far for sine valg i livet.

-Jeg visste at foreldrene mine ikke kom til å bli glade da jeg gikk hjem for å fortelle at jeg skulle begynne på bibelskole.

Hør og møt: Lovsangeren på Nordre gate i Trondheim 07.12.08

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.