Reddes med sang

Hver lørdag mellom kl. 11 og 13 sitter Hanne Grethe Hansen i sin stol under en blå parasoll, ved siden av det sammenleggbare korset på Nordre gate i Trondheim.

Krusifiks / kors i Mortensrud kirke.
Foto: NRK

Vil redde deg med sang

Hun er best på piano, men gitar er mer praktisk når man skal spille på gata. Hanne spiller ikke for penger, hun spiller for å frelse flest mulig fra evig død og pine.

-Jeg har vært fryktelig sjenert, sier hun. Nå er Hanne Grethe Hansen så opptatt av å spre budskapet at hun ikke bryr seg om egne tanker og følelser.

Hun pakker for sin faste opptreden på Nordre gate. Hver lørdag mellom kl. 11 og 13 sitter hun i sin stol under en blå parasoll, ved siden av det sammenleggbare korset.

-Det er min far som har laget korset, sier Hanne Grethe.
Det har ikke alltid vært like selvsagt å få støtte fra mor og far for sine valg i livet.

-Jeg visste at foreldrene mine ikke kom til å bli glade da jeg gikk hjem for å fortelle at jeg skulle begynne på bibelskole.

Hør og møt: Lovsangeren på Nordre gate i Trondheim 07.12.08

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.