NRK Meny
Normal

Sa «fuck off» til presten

Papegøyen er særdeles ufin i målet. Den lærer til og med vennene å banne.

Macawpapegøye
Foto: YURI CORTEZ / AFP

Barney er langt i fra så vennlig som den snakkende papegøyen i Kardemomme by. Han ville fått hardbarkede sjørøvere til å rødme.

Den storkjeftede macawpapegøyen bor, i følge Metro, i Warwickshire Wildlife Sanctuary i Nuneaton i England.

Ikke respekt for autoriteter

Der har Barney lært sine to kamerater alskens ukvemsord. Sam og Charlie har utrolig nok tatt etter sin læremester og skjeller nå ut alle som måtte komme forbi.

- Det høres ut som en bygningsplass noen ganger – med alle spydighetene, sier eier Geoff Grewcock.

- De bare sitter der og banner til hverandre nå – det er helt utrolig.

Den mest sjokkerende oppførselen stod Barney for en gang parken hadde besøk av ordføreren, to politimenn og sognepresten.

Han ba dem dra til helvete («f*** off») og kalte dem onanister («w******»).

Favorittordene

Barney er bare syv år gammel og vil selv ikke etter hjelp fra språkspesialister forbedre språket sitt. Fuglene kan bli 70 år gamle så banninga kan komme til å pågå lenge.

- Jeg blir nødt til å være utrolig forsiktig med å introdusere andre fugler her nå som vi har en hemmelig lærer, sier Grewcock.

De tre hardbarkede papegøyenes favorittord er i følge eieren:

  • - f*** off
  • - b*****ks
  • - t**s

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.