Nå får barna barnerabatt

Barn som reiser alene med flyselskapet Norwegian slipper heretter å betale voksenpris. Selskapet er tidligere blitt kritisert for dyre billetter når barn reiser på egen hånd.

Flyplass
Foto: Scanstock

Lavprisselskapet Norwegian har vist til såkalt "bakenforliggende kostnader" i sin prispolitikk overfor barn som reiser uten selskap av voksne.

- De tar opp et sete, og det koster mer å transportere dem enn andre passasjerer. Barn som reiser alene er de dyreste passasjerene vi flyr, sa Norwegian-sjef Bjørn Kjos til FBI da vi tok opp denne saken tidligere i vinter.

Billettprisen for barn som reiser alene har hittil vært den samme som full voksenpris pluss et tillegg på 216 kroner per strekning innenlands. På internasjonale flyvninger var gebyret 300 kroner.

Etter at FBI intervjuet Norwegian-sjefen om denne saken, bestemte selskapet seg for å endre prispolitikken overfor de minste passasjerene. Kjos uttrykte nemlig forståelse for kritikken, selv om han forsvarte selskapets tidligere praksis.

Så fra og med nå slipper barn på alenetur å betale voksenpris.

LES OGSÅ:

TV og radio

Tonnevis av søtsaker går rett i søpla fordi det er billigere å kaste enn å gi bort. Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria bestemmer seg for å gjøre noe med dette.
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)