Kvinne og høy blirter

Se hva dette betyr for deg og hvordan du passer sammen med andre blirtere.

Svarene dine viser at du er en høy blirter. Dette betyr at du har en tendens til å uttrykke deg raskt og uten å nøle.

Fordi du er god til å holde en samtale gående, anses du av andre for å være svært omgjengelig og sympatisk.

Du har generelt et positivt selvbilde, delvis fordi din vilje til å uttrykke deg gjør at du får behovene dine dekket uten store problemer.

Ettersom høye blirtere har en tendens til å være sosialt dominerende, kan de som synes at kvinner bør være underdanige og holde seg bak kjøkkenbenken, ergre seg over din blirting. Dette kan føre til utfordringer, spesielt hvis du møter en rekke mennesker som har slike tradisjonsbundne og konservative syn på kvinner.

Slik passer du sammen med:

  • med lavt blirtende menn. Når det kommer til forhold med lavt blirtende menn kan det lett bli innviklet. Undersøkelser blant gifte eller datende par viser at når høyt blirtende kvinner blir sammen med lavt blirtende menn, oppstår det problemer når mannen har et tradisjonelt og konservativt syn på kvinner. Forholdet er på ingen måte dømt til å mislykkes hvis kvinnen er mer blirtende enn mannen. Men kvinnen bør være obs på at mannen kan være sårbar i forhold til å føle seg overveldet eller frustrert på grunn av sin manglende evne til å påvirke forholdet – på grunn av kvinnens verbale dominans. I slike situasjoner kan det hjelpe ikke å si alt som måtte dukke opp spontant av tanker, men tillate mannen å ta seg tid til å prate, selv om dette kan bety en ventetid på noen minutter før han har fått formulert tankene sine.
  • med moderat blirtende menn. Slike forhold fungerer godt, men kan møte utfordringer hvis kvinnens blirtresultat overstiger mannens med sju poeng. Undersøkelser blant gifte eller datende par viser at høyt blirtende kvinner verbalt kan dominere menn som er mindre blirtende enn dem selv. Forholdet er ikke dømt sønder og sammen selv om kvinnen er mer blirtende enn mannen. Men man skal være klar over at mannen lett kan føle seg overveldet eller frustrert på grunn av sin manglende evne til å påvirke forholdet, ettersom kvinnen dominerer verbalt. I slike situasjoner kan det hjelpe å holde kjeft, og snarere gi mannen tid til å uttrykke seg, om det så betyr at han må gå i tenkeboksen i noen minutter for å samle tankene.
  • med høyt blirtende menn. Undersøkelser blant gifte eller datende par viser at høye kvinnelige blirtere er mest fornøyd i intime forhold med menn som er like blirtende som dem selv, fordi de da er på likefot. Utfordringen i dette forholdet ligger i kampen om å få være i sentrum, der man lett kan ende opp med å prate i munnen på hverandre. De klarer imidlertid som regel å ordne opp, ettersom begge er gode til å uttrykke seg.
  • Ta testen igjen?

Flere tester?

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

TV og radio

Tonnevis av søtsaker går rett i søpla fordi det er billigere å kaste enn å gi bort. Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria bestemmer seg for å gjøre noe med dette.
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)