Hopp til innhold

Krangler om dyre støvler på salg

Hvem kjøpte opp nesten hele Smart Clubs parti av Hunter-støvler på tilbud? Smart Club hevder at butikken Lille Vinkel Sko står bak. Men Lille Vinkel Sko nekter.

Hunter-støvler

Omtrent hele smart Clubs parti på drøye 2000 Hunter-støvler ble kjøpt opp pallevis. Støvlene ble solgt 400 kroner under vanlig pris.

Foto: Skjermdump SmartClubs kundeavis

Les også: Tilbud var ikke tilbud på Coop

Smart Club hadde i forrige uke en kampanje for gummistøvler av det ekslusive merket Hunter. Støvlene ble solgt til 798 kroner paret. Disse støvlene er vanligvis dyrere, og koster ifølge Smart Clubs kundeavis 1.198 kroner på Lille Vinkel Sko i Oslo.

- Omtrent hele partiet ble kjøpt opp. Vi hadde drøyt 2000 par, og nesten alt ble kjøpt opp pallevis, forteller Ole André Myhrvold, informasjonssjef i Coop, på vegne av Smart Club. Coop eier Smart Club .

Ole André Myhrvold

Ole André Myhrvold er informasjonssjef i Coop, og representerer Smart Club. Coop har tidligere kjøpt opp Smart Club.

Foto: Coop

Benekter støvelhamstring

Smart Club hevder at det er Lille Vinkel Sko som har kjøpt opp billigpartiet:

- Vi mener vi har grunnlag for å si at det er Lille Vinkel som har kjøpt alle gummistøvlene på tilbud, sier informasjonssjonssjefen.

- Vi synes det er dumt at andre forhandlere kjøper opp billigpartier på denne måten, for dermed får ikke våre medlemmer og kunder varer til best mulig pris, fortsetter Smart Clubs talsmann.

Lille Vinkel Sko har fem utsalgssteder og en nettbutikk. De benekter å ha noe med støvelhamstringen å gjøre:

- Nei, det var ikke vi som kjøpte opp partiet med Hunter-støvler, sier Sverre Klouman, daglig leder i Lille Vinkel Sko, til NRK.no.

Nedringt av sinte kunder

Hunter

Hunter-støvlene er svært populære i Norge, og finnes i mange farger.

Foto: Skjermdump Smart Clubs kundeavis

Skoselgeren forteller at de nå blir nedringt av kunder som er sinte fordi de har kjøpt støvlene dyrt hos Lille Vinkel, mens de nå selges billigere på Smart Club.

- Som en av de største forhandlerne av Hunter i Norge, er vi selvfølgelig lei oss for at Smart Club har fått tak i så billige støvler. Vi skulle gjerne ha solgt støvlene så rimelig selv. Men andres lokketilbud får vi dessverre ikke gjort noe med, mener Klouman.

Blir ikke enige

Smart Club mener derimot at Lille Vinkel Sko gjorde noe med dette lokketilbudet.

- Vi er sikre på at det er Lille Vinkel som har kjøpt alle støvlene. Vi har blant annet en e-post fra Sverre Klouman der han skriver at den lave prisen ødelegger, og at han er interessert i å kjøpe opp partiet, opplyser informasjonssjef Ole André Myhrvold.

- Vi skjønner at Lille Vinkel ikke vil at det skal komme ut at de kjøper opp billige støvler, men forbrukerne får tenke hva de vil, mener Myhrvold videre.

Lille Vinkel står fortsatt på sitt.

- Vi venter nå et parti med støvler til vanlig pris, og vi ville dermed ikke ha kjøpt opp billigstøvlene i tillegg. Og hvis vi hadde kjøpt opp billigstøvler, ville vi ha kjøpt opp alle på markedet. Hunter-støvler selges nå billigere på Coop Obs også, og disse er jo ikke kjøpt opp, forteller Klouman i Lille Vinkel Sko.

NRK. no har i dag ikke fått kontakt med importøren av Hunter i Norge, Shoe & Clothe Company AS. Så det er foreløpig uvisst om importøren vet noe mer om støvelhamstringen.

Lov å nekte hamstring

I vinter skrev NRK.no om en Rema 1000-butikk som nektet polakker å hamstre bleier. For det er nemlig fullt lovlig å hindre kunder i å kjøpe så mye de vil av et produkt.

- Butikken eier varene, og disponerer fritt over egne varer. Så dette er fullt lovlig, så lenge de ikke diskriminerer noen. Det er det samme som når du selger en bolig, du kan selv bestemme hvem du vil selge til – du trenger ikke engang å selge til den med høyest bud, sa Martin Skaug Halsos, rådgiver i Forbrukerrådet, til NRK.no den gang.

Les også: Prisforskjell på Grandiosa på Coop

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)