Jakten på engler

Barna i Lademoen barnehage er opptatt av hvordan livet blir etter døden. Da blir vi til blomster eller engler, sier noen. Gud er både snill og litt skummel, men de er også enige om at Gud passer på oss.

Engel
Foto: Illustrasjonsbilde

De var med på englejakt. Barna var fra Lademoen barnehage, og jakten på engler forgikk i selveste Nidarosdomen. men det var så mørkt at de hadde med seg lommelykter. Og når de lot lysstrålene streife opp langs veggene, dukke mange engler opp.

En av guttene oppdaget også ei hvit fjær. Det var Bård som gjorde det. Og de han og de andre 5-åringene undret seg hvor fjæra var kommet fra. Men de var enige om at den hadde vært under veggen. Og de fant både små og store engler. De hadde navn som Mikael, Myriel og Gabliel. Barna husket navnene på englene. De husket også at det var Gabriel som fortalte Maria at hun skulle få Jesus.

Englespillet som ble vist i Nidarosdomen er med på og former barns oppfatning av hvordan englene er. De "vet" at de fleste englene er gode. Men det fins noen dårlige engler også. Barna er opptatt av hvordan livet blir etter døden. Da blir vi til blomster eller engler, sier noen. Og Gud er både snill og litt skummel, sier de. Barna er enige om at Gud passer på oss.

  Hør om englejakt i Nidarosdomen

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.