NRK Meny
Normal

I form etter fødsel

Hun trener og triller, men trenger råd for å bli kvitt fett på mage og hofter.

Barnevogn
Foto: ScanStockPhoto

 

 

Spørsmål

Hei. Jeg har siden fødselen for et år siden trent utholdenhet og styrke to ganger i uken. I tillegg har jeg tatt daglige trilleturer. Jeg er i ganske god form og vekten er den samme som før fødselen. Likevel ser ikke mage- og hoftepartiet spesielt bra ut.

Hva slags øvelser kan jeg gjøre utover typiske situps for å stramme opp mage og kvitte seg med ekstra fett på hoftekammen?

Takk for gode tips på TV og gjennom disse nettsidene.

Jorunn svarer

Hei. Det er flott at du er i gang med trening etter fødselen og at formen er bra.

Det finnes en rekke ulike øvelser du kan utføre i tillegg til situps. For eksempel kan jeg anbefale deg å ta en titt på de ulike øvelsene for mage og rygg som vises på disse videoklippene: Tren med Bedre Puls

Lykke til!

Hilsen
Jorunn Sundgot-Borgen
Professor i fysik aktivitet og helse

 

 

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.