Normal

Han får vondt av sex

Hun klemmer så hardt til at det blir smertefullt for kjæresten når de har sex. Vår ekspert  har gode råd.

Par (Illustrasjonsfoto)
Foto: lev dolgachov

 

Spørsmål

Hei Margrete. Jeg er en jente som har vært sammen med en gutt i snart ett år. Før jeg traff han hadde jeg aldri hatt sex.

Problemet vårt er at hver gang jeg synes det begynner å bli godt, strammer jeg musklene i skjeden ganske hardt. Han sier det er som en «klo» som klemmer rundt penis. Det kan gjøre veldig vondt, og han kan være helt sår etterpå.

Jeg merker ikke selv at jeg gjør dette, og jeg prøver alt jeg kan å slappe av. Selv når jeg er sikker på at jeg slapper helt av i skjeden, sier han at det strammer likevel.

Dette fører til at han skynder seg å bli ferdig når han merker at jeg begynner å stramme, og jeg får derfor aldri de helt store følelsene. Han har vært sammen med flere jenter før, og sier at han aldri har opplevt det samme før. Er det noe jeg kan gjøre med dette?

 

Margrete svarer

Hei. Det er veldig viktig at du er ordentlig våt i skjeden når du vil ha samleie. Du kan godt være klar for samleie i hodet, men noen ganger trenger kroppen litt lenger tid for å bli klar for samleie, og da er det fint om dere tar dere tid til et lengre forspill. Da øker den seksuelle spenningen og kroppen får tid til å glede seg og gjøre seg klar.

Kjærtegn (Illustrasjonsfoto)

Bruk lang tid på forspillet.

Foto: ScanStockPhoto

Jeg regner med at det du beskriver som at du aldri får de helt store følelsene, er at du ikke får orgasme. Det er fint om han kan bruke tungen eller fingrene på underlivet ditt, om du liker det naturligvis, før han trenger inn i deg.

Fortell han hvordan du liker å bli tatt på og befølt. Ingen er tankelesere og du må veilede han slik at han blir kjent med din kropp og dine seksuelle reaksjoner. Dersom du får orgasme før han kommer inn i deg vil du kanskje slippe den skjedekrampen du føler nå.

Men om den likevel kommer kan det være at du har noe som mange kvinner har, vaginisme. Noen kvinner har det hele tiden. Om det er det du har, kan det være partiær vaginisme. Det vil si at sammentrekningene i skjeden kommer av og til.

En del kvinner kan også få kraftige sammentrekninger i skjeden ved orgasme.

Noen kvinner har aldri hatt orgasme og vet ikke helt hvordan de kan veilede partneren sin. Da er det fint om du bruker tid på å bli kjent med dine seksuelle reaksjoner alene og kjenner etter hva du synes er godt, enten du bruker hånden eller en vibrator.

Sjekk ut disse rådene. Om de likevel fortsetter vil jeg råde deg til å ta kontakt med spesialist i sexologisk rådgivning eller sexolog.

Lykke til!

Hilsen
Margrete Wiede Aasland
Spesialist i sexologisk rådgivning

 

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.