NRK Meny

Forelsket 15-åring

Hvordan skal han få kontakt med jenta han er forelsket i? 

Elever
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Artikkelen er flere år gammel.

 

 Spørsmål

Hei. Dette er kanskje litt dumt, men jeg er forelsket i en jente og vet ikke hvordan jeg skal gå fram. Hver gang jeg prøver å snakke med henne er det som om hun prøver å komme seg unna. Andre ganger er hun helt annerledes. Hva skal jeg gjøre? Har du noen råd? 
Hilsen forvirret gutt på 15.

Margrete svarer

Hei forelskede gutt.
Forelskelsen fyller jo hele kroppen, og den er spennende, deilig og forvirrende. Noen ganger klarer man ikke tenke på annet en den man er forelsket i.

Du kan prøve å invitere henne med på noe - for eksempel kino eller kafé. Det verste hun kan si er nei, og den sjansen må du nesten ta for å finne ut om hun har lyst til å bli bedre kjent med deg.

Jeg kan love deg at du kommer til å bli forelsket mange ganger, og det er nesten alltid like deilig og forvirrende før man vet om følelsene blir gjengjeldt.

Ellers kan du kjøpe en kjempefin bok som heter «Kukbruk». Den er skrevet av Manne Fossberg. Han er født i 1983, og gir mange gode råd om forelskelse, kyssing, flørting og sex blant annet.

Lykke til!

Hilsen
Margrete Wiede Aasland
Spesialist i sexologisk rådgivning 

 

 

 

 

 

 

 

 

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.