NRK Meny
Normal

Ensom og forlatt

På sin siste plate "Trubaduren” har Jan Eggum flere melodier som handler om ensomhet og forlatthet. Han kjenner selv til følelsen av å være forlatt.

Jan Eggum
Foto: NRK

Jeg stod på et utested i Oslo skulle på konsert. Da kom en jente bort til meg og sa at du reddet ungdomstiden min. Det er en situasjon som ikke dukker opp så ofte, sier trubaduren og visesangeren Jan Eggum. Det var rørende, sier han. Et menneske kommer ikke bare bort og slenger ut slike utsagn uten at de mener det!

Jan Eggum synger ofte om det nær og personlige. Det er nok derfor han får slike tilbakemeldinger fra publikum om sterk berøring. Det er tilbakemeldinger som nesten vipper trubaduren av pinnen.

På sin siste plate "Trubaduren” har Jan Eggum flere melodier som handler om ensomhet og forlatthet. Det er tekster som berører. Han kjenner selv til følelsen av å være forlatt, forteller han.

Hør Jan Eggum om ensomhet.

 

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.