NRK Meny
Normal

Dop og etikk

Da jeg var rusmisbruker, skaffet jeg meg min egen moral, sier Mia Törnblom. Hadde jeg ikke gjort det, ville jeg ha dødd av skyld og skam, sier hun.

Mia Törnblom
Foto: Aftonbladet

Du har et pent ansikt, sa folk til Mia. Resten av kroppen, som var ”lite kurvig”, som hun selv sier det, var ikke bortskjemt med kommentarer.

Mias ønske om en slank kropp var sterkt. Sterkere enn motstanden mot narkotika. Den dagen legen skrev ut resept på slankepiller, gikk jenta inn på en farlig vei. På et hotellrom i London fikk Mia en rusopplevelse som skulle bli skjellsettende. Dette ville hun ha mer av.

Herfra ble det nødvendig med nye referanser, egne regler for hva som var riktig og galt. Da Mia stjal en stor pose heroin fra en kamerat, sa hun til seg selv at eieren uansett ville ha lurt henne, senere. TV-apparatet som hun ga i bursdagsgave til søsteren, mente hun selv at hun bare hadde lånt bort, og kalte den tilbake.

Hun trodde fullt og fast på sin egen virkelighet. Mia Törnblom jaktet videre på nye rusopplevelser. I grøfta ved veien bak lå flere og flere mennesker, såret og skadd. Situasjonen ble uutholdelig. Ingen kunne stole på Mia lenger. Ikke engang mor slapp henne inn i sitt hus. Søster Linda brøt kontakten.

Hør: Mia Törnblom om dop og etikk 19.10.08

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.