NRK Meny
Normal

Disse fikk «verdens beste jobb»

Det britisk-australske ekteparet Denise og Mark Duffield-Thomas skal tilbringe de neste seks månedene på romantiske luksushoteller over hele verden.

MALDIVENE

Denise og Mark Duffield-Thomas må blant annet innom Maldivene, og belage seg på å teste ut luksuriøse resorter, god mat og drikke i løpet av arbeidstiden.

Foto: REINHARD KRAUSE / REUTERS

denise og mark duffield-thomas

De glade vinnerne kunne feire med champagne søndag kveld.

Foto: Susan Jefferies Photography / Susan Jefferies Photography

Ikke bare blir kontorpult og pendlerkø byttet ut med hengekøyer, luksus og palmesus – stillingen som «bryllupsreisetester» er også betalt.

Siden jobben ble utlyst for litt over to måneder siden, har den irske arrangøren Runaway Bride and Groom fått inn over 30 000 søknader fra 90 land. Denne helgen var de ti siste finaleparene samlet i den irske byen Kinsale for å knive om drømmejobben.

Les også: Kjemper om verdens beste jobb

Les også: Dette er verdens beste hotell

Vanskelig avgjørelse

– Alle parene har jobbet utrolig hardt hele helgen med å løse alle oppgavene vi har gitt dem, og det var en veldig vanskelig avgjørelse å skulle kåre vinnerne, uttaler reisebyråets direktør Rosemarie Meleady i en pressemelding.

I stillingsbeskrivelsen inngår blogging om stedene de besøker, og evaluering av alle destinasjonene til slutt. I tillegg skal de promotere Irland som reisemål. For dette får Duffield-Thomas-paret 160 000 kroner, og seks måneder gratis ferie.

Les også: «Verdens beste jobb» fortsatt ledig

Snarlig avreise

– Jeg har aldri vært så nervøs før i hele mitt liv, ikke en gang på bryllupsdagen i fjor høst, avslører Denise Duffield-Thomas om ventetiden frem mot den endelige avgjørelsen.

Allerede i slutten av mai venter første «utfordring», når bryllupsreisetesterne må bryne seg på et tre ukers opphold på Zanzibar, Mauritius og safari i Kenya.

Les også: Hit drar vi på bryllupsreise i år

Ultimate Job in Ireland

Alle finalistene som kjempet om jobben som bryllupsreisetester samlet i Kinsale denne helgen.

Foto: Susan Jefferies Photography

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.