Hopp til innhold

Antioksidanter i krydder og urter

Her er 10-på-topp-lista.

Friske urter
Foto: frukt.no

Urter og krydder er viktige antioksidantkilder, men innholdet varierer sterkt og noen kan inneholde opp til 1000 ganger mer enn andre.

Oregano smaker ikke bare vidunderlig, men topper listen av urter når det gjelder antioksidantinnhold per 100 gram, mens nellik er krydderet med mest antioksidanter.

Her får du en ti-på-topp liste, dette blir det sunn matglede av:

Urter, innsamlet og tørket (antioksidantinnhold per 100 gram)

Oregano 138

Salvie 83-102

Peppermynte 69-85

Timian 69-85

Sitronmelisse 45-102

Majoram 42-69

Isop 30-50

Solhatt 23-29

Kamille 17-18

Kvann, blader 10-20

Krydder, handelsvarer (antioksidantinnhold per 100 gram)

Nellik 465

Allehånde 102

Kanel 53-98

Safran 48

Laurbærblad 31

Ingefær 24

Muskatnøtt 23

Karri 13

Sennepsfrø 10

Enebær 9

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)