Urter og krydder er viktige antioksidantkilder, men innholdet varierer sterkt og noen kan inneholde opp til 1000 ganger mer enn andre.
Oregano smaker ikke bare vidunderlig, men topper listen av urter når det gjelder antioksidantinnhold per 100 gram, mens nellik er krydderet med mest antioksidanter.
Her får du en ti-på-topp liste, dette blir det sunn matglede av:
Urter, innsamlet og tørket (antioksidantinnhold per 100 gram)
Oregano 138
Salvie 83-102
Peppermynte 69-85
Timian 69-85
Sitronmelisse 45-102
Majoram 42-69
Isop 30-50
Solhatt 23-29
Kamille 17-18
Kvann, blader 10-20
Krydder, handelsvarer (antioksidantinnhold per 100 gram)
Nellik 465
Allehånde 102
Kanel 53-98
Safran 48
Laurbærblad 31
Ingefær 24
Muskatnøtt 23
Karri 13
Sennepsfrø 10
Enebær 9