Se også i nett-tv
6 porsjoner kjøttkaker
- 2-3 ss havrekli (kan sløyfes)
- 750 g karbonadedeig
- 2 små løk, revet
- 2 fedd hvitløk, knust
- 1 rød paprika, finhakket
- 2 ts natriumredusert salt
- 1/2 ts pepper
- 2 ts spisskummen, malt
- 2 dl kaldpresset olivenolje eller rapsolje
- 3 store tomater, flådd og hakket, eller 2 ss tomatpuré
- 1 ts fruktose (kan sløyfes)
- 1 dl vann
- salt
Bløtlegg havrekli i 2-3 ss vann og ha det i en bolle sammen med karbonadedeig, løk, hvitløk, paprika, salt, pepper og spisskummen. Bland alt godt sammen.
Ta plommestore kuler av blandingen, og rull dem ut til små boller med hendene. Varm olje i en gryte. Brun kjøttkakene på begge sider. Ta dem opp, og legg dem i en dyp panne eller lav og vid kjele.
Bre tomater og fruktose oppløst i vann over. Dryss på litt salt og pepper. Legg på lokk, og la det surre over middels varme i 20-25 minutter.
Server med linsestuing eller en frisk salat, tzaziki og eventuelt litt fullkornpasta.
Prøv også
Se i nett-tv
Tzatziki
- 1/2 liter yoghurt naturell (helst matyoghurt, eller ¼ liter matyoghurt og ¼ liter kesam)
- 1 agurk
- 3 fedd hvitløk
- 2 ss ekstra jomfru olivenolje
- salt og pepper
- 1 ts hvitvinseddik
- knivsodd fruktose
Sil yoghurten i et kaffefilter i minimum to timer. La den helst stå i kjøleskap over natten. Alternativt kan du bruke matyoghurt og/eller kesam.
Skrell agurken og del den i to på langs. Skrap ut kjernen med en spiseskje. Riv agurken på et grovt rivjern og bland med litt salt. La den stå i 10--15 minutter. Press ut så mye som mulig av det vannet som agurken slipper.
Finhakk hvitløken og ha den i yoghurten sammen med oljen. Bland inn revet agurk og smak til med eddik, fruktose, salt og pepper.