Se også i nett-tv
Kveite med urtesmør og ovnsbakte rotgrønnsaker
4 porsjoner
- 600g kveitefilet, delt i 4 porsjonsstykker
- 2 ts salt (helst natriumredusert som LoSalt eller Seltin)
- 1 rød chilipepper, renset for frø og finhakket
- 1 ts finrevet, frisk ingefær
- 2 ss olivenolje
Urtesmør
Fedon Lindberg med serien «Mat for bedre helse».
Foto: Erik Hannemann- 50 g ekte meierismør, romtemperert
- 50 g kaldpresset olivenolje
- 1-2 ts kaldpresset linfrøolje
- 1 ts tørket (eller 2 ss frisk) estragon
- 2 ss finhakket persille
- 1 ts sitron
Ovsnbakte grønnsaker
- 1 squash i skiver
- 1 rødløk i tynne ringer
- 2 stk. rød paprika i store stykker
- 2-3 gulrøtter
- 1 liten sellerirot i skiver eller båter
- Salt (natriumredusert) og pepper
- Olje til pensling
Prøv også
Slik gjør du:
Fisken:
Bland salt, ingefær og chilipepper og gni det inn i fisken på begge sider. La fisken ligge mens tilbehøret gjøres klart.
Urtesmøret:
Bland smør og oljer til en jevn masse. Rør urtene inn i smør- og oljeblandingen og smak til sitronsaft. Rull smøret i matpapir og legg det i kjøleskapet så det stivner.
De ovnsbakte grønnsakene:
Smør et stort stykke aluminiumsfolie og legg på grønnsakene med salt og pepper mellom lagene. Drypp litt olje over og pakk folien løst rundt. Legg foliepakken på grillen med skjøten opp og stek grønnsakene til de er møre, ca. 10 minutter. Alternativt kan du anvende stekeovn til dette. Grønnsakene trenger da ca. 20 minutter.
Pensle fiskeskivene godt med olje, legg dem gjerne i en dobbeltrist og stek dem på grill i 2—3 minutter på hver side til den er akkurat gjennomstekt. Eventuelt kan du steke dem like lenge i en stekepanne.
Skjær smøret i skiver og legg det på den varme fisken like før servering. Fordel grønnsakene på tallerkenene med fisken.