NRK Meny
Normal

Å velge døden

Tok de feil, - eller kom de til feil adresse? Nei, de gjorde ikke det. Sakte, men sikkert ble det blodig alvor, forteller Sigrunn Hegge.

Kubisme
Foto: Fra utstillingen "form og farge".

Det skjedde for 13 år siden. Det er det verste foreldre kan oppleve: At ens eget barn velger å dø. Dagen var den mest grusomme noen kunne tenke seg. Jeg kunne nesten ikke tro at det var meg selv som var rammet, sier Sigrun Hegge fra Vadsø.

Tok de feil, - eller kom de til feil adresse? Nei, de gjorde ikke det. Jeg måtte klype meg selv i armen. Var det en drøm? Nei, sakte, men sikkert ble det blodig alvor!

Politiet farer ikke med bagateller. Han var omsorgsfull, høflig og modig i mine øyne, forteller Sigrun Hegge. For han hadde barn og familie selv og kunne sette seg inn i min situasjon. Jeg så det i øynene hans. 

Sigrun Hegge er også kunstner og har bl. a. interessert seg for kubisme. Hun har hatt utstilling med tittelen "Form og Farge".

Bildene tar for seg fem grunnformer i geometrien med klare, skarpe oppdelinger og gjentagelser av enkle geometriske grunnformer. Både formene og fargene ytrykker dette.

Hør: Å velge døden.

Se hjemmesida til Landsforeningen for etterlatte.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.