NRK Meny

– Ta ned gammeldagse gardiner!

Eiendomsmegler Maria Alvheim Klinge råder Margrethe (62) til å høre på datteren før hun selger boligen.

Soverom med gardiner

'Gammeldagse' gardiner kan med fordel byttes ut med mer moderne varianter.

Foto: igor terekhov / Colourbox

Artikkelen er flere år gammel.

Nettmøte

Meglerne Anbjørn Ulseth og Maria Alvheim Klinge svarte på spørsmål om oppussing og boligsalg.

Foto: Lisbeth Fauske Løland

Vinnerduoen fra ukens «Solgt!», Maria Alvheim Klinge og Anbjørn Ulseth, stilte til nettmøte om oppussing før boligsalg torsdag kveld.

«Jeg skal selge huset mitt og kjøpe leilighet. Datteren min sier at jeg bør bytte ut mine "gammeldagse" gardiner med f.eks. liftgardiner og rullgardiner eller andre mer moderne ting. Hva tror dere?», ville Margrethe (62) vite.

Maria Alvheim Klinge ga datteren rett:

«Jeg er helt enig. Dette er en enkel måte for å skape et bedre og moderne helhetsinntrykk av boligen», svarte hun.

Bør jeg sette på listene?

Skal man likevel flytte, kan det være fristende å la alt man ikke har gjort før ligge igjen til nestemann.

«Har det mye å si om man får på plass listene eller ikke?» spurte Unni fra Bergen.

«Listene er rammen rundt bildet og mange henger seg opp i at slikt mangler. Forsøk å få hengt opp listene. Det lønner seg», rådet Anbjørn Ulseth.

Men ikke alt trenger å være i tipp topp stand.

«Vi vurderer å selge og har pusset opp de fleste rom i huset. Nå er det kun et vaskerom som også benyttes som bad nummer to. Trenger vi å ta det for å eventuelt øke kjøpemassen?» undret en litt sliten oppusser, og ble sikkert lettet over at meglers mening var å bare la det stå.

Bad og kjøkken

Flere var opptatt av om det ville lønne seg å pusse opp bad eller kjøkken, og Anbjørn Ulseth er klar på at det er disse rommene folk er villig til å betale for når de kjøper.

«Jeg synes de rosa flisene på badet vårt er fæle, men tjener vi noe på å bytte dem ut før salg?» spurte en.

«Ja, fordi dette tar mye av fokuset på helhetsinntrykket», svarte Maria Alvheim Klinge.

Men det kan lønne seg å se an markedet der man bor. Hvis det er lett å selge, trenger det ikke bety så mye med feil farger eller border på baderomsflisene, mener hun.

Anbjørn mener mange kan tjene på å bytte frontene på kjøkkenet, dersom innredningen ellers er i god stand. Eivind med profiler på kjøkkenskapene fikk følgende råd:

«Om budsjettet er dårlig, så kan eventuell egeninsats ved å pusse ned frontene, male og sette på håndtak være en idé.»

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.