Sildegryte med persille

Ukas utvalgte smakebit fra 1960-tallet er hentet fra boka "Ingrid Espelid ber til bords".

Familieliv
Foto: Scanpix / SCANPIX

Sildegryte med persille

  • 1 kg fjordsild
  • 2 store løk
  • 1 ts salt
  • 1 ss margarin
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 laurbærblad
  • 6 hele nellik
  • 2 ss hakket persille
  • ca. 1 dl fløte

Rens og vask silda. Ta ut ryggbeinet. Dryss litt salt på sildefiletene. Skjær løken i skiver og kok de myke i margarin blandet med vann. Rull sildefiletene sammen fra halen mot hodet.

Legg silderuladene oppå løkskivene og strø på salt, knust laurbærblad, nellik og persille. Hell på sitronsaft og fløte. La retten småkoke ca 15. minutter. Server poteter og salat til.

Flere oppskrifter fra 60-tallet finner du her:

Pannekaker med blåskjell-stuing

Løk, ris og tomatsaus

Fiskegrateng og sardinpanne

Krabbe-cocktail

"Jansons fristelse" og kokt lever

Hønsesalat og fiskesalat

Kulturstrøm

  • Fire semifinalevinnere i Virtuos

    Ti musikktalenter konkurrerte fredag om fire finaleplasser i NRKs klassiske solist-konkurranse Virtuos 2020. Vinnerne som går videre til finalen er Nikita Khnykin, piano, Daniil Letiagin, slagverk, Balder Hella Mikkelsen, cello og Mathias Rugsveen, trekkspill. Finalen avholdes lørdag 21. mars.

    Vinnere av semifinalen i Virtuos
    Foto: Robert Rønning / NRK
  • Bibliotekene ser digitale mørketall

    Halvparten av dem som henvender seg i skranken på Trondheim folkebibliotek trenger hjelp til noe helt annet enn å finne riktig bok. – Det er blitt et klasseskille. Det er sårt å se, sier Torunn Tømmervold, veileder ved Trondheim folkebibliotek.