Macca gjør Route 66

Sir Paul McCartney tar med seg kjæresten på legendarisk kjøretur.

Paul McCartney

Paul McCartney har lagt ut på en månedslang bilferie sammen med kjæresten Nancy Shevell – langs Route 66.

Foto: NATALIYA CHUBENKO / AP

Også store musikklegender drømmer tydeligvis om å kjøre bil langs USAs legendariske landevei Route 66.

Ford Bronco

«Get your kicks on Route sixty-six» heter det i den populære låten, og det ønsker nå Paul McCartney (66) omsider å få oppfylt: Han har tatt med kjæresten Nancy Shevell (47) og lagt ut på en månedslang bilferie i en gammel Ford Bronco.

Paret la ut fra Illinois, der Chicago er startpunkt for den berømte veistrekningen, sist lørdag. Nå er de på vei mot California, og ifølge Daily Mail velger det styrtrike paret ikke nærmeste femstjerners hotell – men camper heller ute under stjernene.

«Fullstendig forelsket»

Andre campingturister sier at McCartney og den rike amerikanske arvingen Shevell later til å være «fullstendig forelsket», og at de fremstår helt ubekymret ut der de lever det enkle livet.

I april var de to på ferie i Karibia, og en kilde sier til avisen at kjøreturen var et forslag fra Nancy Shevell:

- Hennes idé

– Hennes idé var at dette var en måte for de to å knytte bånd og tilbringe tid sammen, bare de to alene.

McCartney fotograferer flittig fra turen – og tar bilder av kjæresten, og ikke nok med det: Da paret stoppet for å tanke på en bensinstasjon, påtok Nancy seg gladelig jobben med å knipse bilde av ham sammen med en gruppe ivrige fans.

Kulturstrøm

 • Radioteatret lager «Snøsøster»

 • Kong Oscars gate er opna igjen

  Etter to år med anleggsarbeid stod strekninga Vertlidsallmenning til Nygaten i Kong Oscars gate klar til nyopning laurdag. Gata er ei av dei eldste gatene i Bergen, og blei offisielt opna av byutviklingsbyråd Anna Elisa Tryti.

  Nyopning Kong Oscars gate
  Foto: Stian Sørum Røkenes / NRK
 • «Dracula» fra skaperne av «Sherlock

  Netflix og BBC vil lage en TV-serie som baserer seg på klassikeren «Dracula», melder Variety. Det er fra før kjent at manusforfatterne bak den populære TV-serien «Sherlock», Mark Gatiss og Steven Moffat, har tatt på seg jobben med å omforme historien om den ikoniske vampyren til en miniserie. Serien skal være på tre 90 minutter lange episoder. – Vi har alltid hatt historier om ondskap. Det som er spesielt med «Dracula», er at Bram Stoker ga ondskapen sin egen helt, sier Mark Gatiss og Steven Moffat til filmbransjebladet (NTB).

  Sherlock Special
  Foto: Robert Viglasky / BBC