Hopp til innhold

Macca gjør Route 66

Sir Paul McCartney tar med seg kjæresten på legendarisk kjøretur.

Paul McCartney

Paul McCartney har lagt ut på en månedslang bilferie sammen med kjæresten Nancy Shevell – langs Route 66.

Foto: NATALIYA CHUBENKO / AP

Også store musikklegender drømmer tydeligvis om å kjøre bil langs USAs legendariske landevei Route 66.

Ford Bronco

«Get your kicks on Route sixty-six» heter det i den populære låten, og det ønsker nå Paul McCartney (66) omsider å få oppfylt: Han har tatt med kjæresten Nancy Shevell (47) og lagt ut på en månedslang bilferie i en gammel Ford Bronco.

Paret la ut fra Illinois, der Chicago er startpunkt for den berømte veistrekningen, sist lørdag. Nå er de på vei mot California, og ifølge Daily Mail velger det styrtrike paret ikke nærmeste femstjerners hotell – men camper heller ute under stjernene.

«Fullstendig forelsket»

Andre campingturister sier at McCartney og den rike amerikanske arvingen Shevell later til å være «fullstendig forelsket», og at de fremstår helt ubekymret ut der de lever det enkle livet.

I april var de to på ferie i Karibia, og en kilde sier til avisen at kjøreturen var et forslag fra Nancy Shevell:

- Hennes idé

– Hennes idé var at dette var en måte for de to å knytte bånd og tilbringe tid sammen, bare de to alene.

McCartney fotograferer flittig fra turen – og tar bilder av kjæresten, og ikke nok med det: Da paret stoppet for å tanke på en bensinstasjon, påtok Nancy seg gladelig jobben med å knipse bilde av ham sammen med en gruppe ivrige fans.

Kulturstrøm

  • Den nasjonale Ibsenprisen tildelt Monica Isakstuen

    Årets Ibsenpris tildeles Monica Isakstuen for stykket «Dette er ikke oss». Stykket hadde urpremiere på Den Nationale Scene 26. januar 2022.

    I sin begrunnelse skriver juryen: «Teksten maner fram en uvanlig familiedynamikk med overraskende dramaturgiske vendinger, som likevel oppleves gjenkjennelige og relevante.»

    Ibsenprisen går årlig ut til en dramatisk tekst som har hatt urpremiere eller norgespremiere ved et profesjonelt norsk teater i løpet av foregående kalenderår.

    Selve prisen er på 150.000 kroner og en statuett av Nina Sundbye. Prisen ble første gang delt ut i 1986.